Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB 3.0

Twoja przeglądarka jest przestarzała i nie wspiera obecnych standardów WWW.
Zalecamy instalację najnowszej wersji jednej z przeglądarek, które poprawnie obsługują obecne standardy, np:

  • Arora
  • Chrome
  • Firefox
  • Opera
  • Safari

phpBB3 Sitemap 1.1.1

Re: phpBB3 Sitemap 1.1.1

Postprzez wasd » 31 sty 2011, o 20:33 ·

Schizo napisał(a):Usuń boty z uprawnień dostępu do tych działów to nie będą ich czytały.

Od strony uprawnień botów wszystko jest ok.

Nie wiem czy zostałem do końca zrozumiany.

Wg. mnie działy ukryte nie powinny znajdować się w sitemap.
- bo np. nie chciałbym żeby użytkownicy wiedzieli że takie działy istnieją, a w ten sposób mogą się łatwo dowiedzieć.
- z tego co zauważyłem bociki google jak zwiedzają moje forum to po jednym dziale co jakiś czas teraz co jakieś 15-30min, pewnie zależy od wielkości forum, wtedy są częściej, i po co mają tracić wizytę na nic nie zaindeksowanie. A że indeksują to tu najlepszy przykład

Kod: Zaznacz cały

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:4ikUMn_x9FQJ:phpbb3.pl/sitemap.php%3Ff%3D33+http://phpbb3.pl/viewtopic.php%3Ff%3D33%26t%3D1427&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a&source=www.google.pl

A czy to ma wpływ na pozycjonowanie? Sprawdzają stronę podaną w sitemap a tam pusto...
- nie wiem czy nie ma to jakiegoś wpływu na bezpieczeństwo forum, tzn czy nie lepiej żeby nikt nieupoważniony nie znał id ukrytych działów?

wasd

Posty: 14Dołączył(a): 12 gru 2010, o 12:23

Re: phpBB3 Sitemap 1.1.1

Postprzez Schizo » 31 sty 2011, o 22:30 ·

Co do tych ukrytych działów to nie dostaniesz się do nich mając link, stąd też nie uważam, abyś musiał się obawiać :)
Sam mam forum na phpbb3 od prawie 2 lat i nie stało się z tym nigdy nic, pomimo tego, że mam z 20 ukrytych sub-for.
Avatar użytkownika

Schizo

Posty: 181Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 18:46

Re: phpBB3 Sitemap 1.1.1

Postprzez Schizo » 1 lut 2011, o 21:28 ·

Ogólnie możesz odznaczyć jeszcze jedną pozycję w ACP.

Włącz indeksowanie:
Jeśli włączone, posty napisane w tym dziale będą indeksowane przez wyszukiwarkę.

(W ustawieniach działu)

Przepraszam za wypowiedź pod wypowiedzią.
Avatar użytkownika

Schizo

Posty: 181Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 18:46

Re: phpBB3 Sitemap 1.1.1

Postprzez insejn » 24 lis 2012, o 11:12 ·

Pasuje do wersji 3.0.11?

insejn

Posty: 50Dołączył(a): 17 mar 2012, o 21:38

Re: phpBB3 Sitemap 1.1.1

Postprzez riposta » 10 sie 2013, o 12:39 ·

Chyba pasuje bo mam to na tej wersji forum i ogolnie działa tylko mam jeden problem.
Dlatego proszę o pomoc.

Mam zainstalowanego moda
SEO ULTIMATE
SEO NO DUPLICATE

Do tego stemape 1.1.1 oraz plugin aby działało to ze sobą, ten z drugiego posta.

Wszystko działa dobrze, jedynie trzeba było korekty wprowadzać nazwy pliku w katalogu root.
Ale ogólnie jest okey.
Z tym, ze dziś zauważyłem, ze google indeksuje z nowymi nazwami tak jak w seo ultimate nakazuje :) jednakze kiedy chce wejsc poprzez mape w jakis dzial albo temat.wątek to sprawa wyglada tak, ze jesli jest to dział to wchodzi się poprzez mape bez problemu.

Natomiast jesli google zindeksowalo temat/watek/post to juz sprawa ma sie gorzej bo wchodzac poprzez mape wyswietla sie "wybrany watek nie istnieje"
podczas gdy on istnieje i uprawnienia wszystkie sa dobrze, bo forum dziala normalnie.

Czy ktos mial taki problem? Moglby cos doradzic bo nic nie znalazlem o tym na necie.

EDIT **

Już wiem czemu tak jest, a mianowiecie mod seo ultimate nie ucina mi id tematow, bo z dzialami jest okey, natomiast temat wyglada domena.pl/jak-to-zrobic-xxx.html a google indeksuje bez tego przyrostka koncowego.

Ma ktos pomysl jak zmienic mapke aby indeksowalo to z tym id ?

riposta

Posty: 16Dołączył(a): 5 mar 2011, o 21:46

Re: phpBB3 Sitemap 1.1.1

Postprzez riposta » 20 wrz 2013, o 06:40 ·

Jeśli ktoś miałby problem podobny do mojego powyżej, zainstalowanie GYM Sitemap rozwiązało sprawę.

riposta

Posty: 16Dołączył(a): 5 mar 2011, o 21:46

Re: phpBB3 Sitemap 1.1.1

Postprzez miropol » 24 gru 2013, o 15:33 ·

Szukam czegoś bardziej lekkiego od GYM Sitemap, czy ten mod będzie funkcjonował bez problemu? Co z tym błędem o którym mowa post wyżej?

miropol

NowyPosty: 1Dołączył(a): 24 gru 2013, o 15:29

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Zaloguj  •  Zarejestruj

cron