Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB 3.0
Twoja przeglądarka jest przestarzała i nie wspiera obecnych standardów WWW.
Zalecamy instalację najnowszej wersji jednej z przeglądarek, które poprawnie obsługują obecne standardy, np:
Bananikus napisał(a):NIe trudno zauważyć że wielu użytkowników tego forum ma " uczulenie na bb by Przemo"... ale dlaczego? Co jest a tak złego w przemie, żeby tak po nim jeździć ( po jego modyfikacji ) ? Proszę was o konkretne argumenty! Bez wypowiedzi typu "bo przemo to syf".
RAFIO napisał(a):Bananikus napisał(a):NIe trudno zauważyć że wielu użytkowników tego forum ma " uczulenie na bb by Przemo"... ale dlaczego? Co jest a tak złego w przemie, żeby tak po nim jeździć ( po jego modyfikacji ) ? Proszę was o konkretne argumenty! Bez wypowiedzi typu "bo przemo to syf".
-Bo potrafi przywalić gigantyczna ilosć zapytań
-Bo generuje duże obciążenie servera
Poszukaj na wht.pl, tam bylo o tym wiele dysput
Kiedyś przyjżałem się dokłądniej przemo, i wiem już jak powstał ten skrypt. To była próba zmodowania phpbb2 tak, aby było identyczne do ip.b 2.0. I jest doskonałym przykłądem na to, że jednak nie można czegoś przerobić tak, aby było lepsze od innego orginału.
LEW21 napisał(a):Ważna uwaga: skrypt napisany przez przema nazywa się "phpBB by przemo" a nie "php by przemo". PHP (PHP Hypertext Preprocessor, dawniej Personal Home Page) bowiem jest to język skryptowy w którym napisano m.in. phpBB i nie powinien być mylony z samym skryptem. Jak już skracać nazwę, to lepiej napisać po prostu "przemo".
Dominik napisał(a):To sie nazywa pełną nazwą: "phpBB modified by Przemo"
RAFIO napisał(a):- Bo potrafi przywalić gigantyczna ilosć zapytań
- Bo generuje duże obciążenie servera
-Bo generuje duże obciążenie serveraA to zalezy chyba od ilości użytkowników, prawda? Jak masz na forum równoczesnie 300 osób, a postawione jest na zwykłym współdzielonym hostingu to nie ma cudów... Samo działanie skryptu zalezy od różnych czynników - weźcie pod uwagę, że zwykłe hostingi udostepniają serwery i na jedną maszynę wrzucają kilkunastu/kilkudziesięciu/kilkuset klientów. I teraz niech połowa z tych klientów ma jakikolwiek skrypt typu CMS lub forum. Jakoś się nie dziwię, że maszyny mają dość.
Kiedyś przyjżałem się dokłądniej przemo, i wiem już jak powstał ten skrypt. To była próba zmodowania phpbb2 tak, aby było identyczne do ip.b 2.0. I jest doskonałym przykłądem na to, że jednak nie można czegoś przerobić tak, aby było lepsze od innego orginału.Naprawdę wiesz? To znaczy brałeś udział w jego tworzeniu, znasz koncepcję autora i ścieżkę rozwoju? To jak w szkole - "co autor miał na myśli"...
Dodatkowym minusem może być to , że nie wszyscy providerzy chcą utrzymywać forum przema na serwerze z wyżej wymienionego powdu obciążania serwera (mówię tu o dużych forach)Patrz wyżej akapit o hostingu. Do tego, przynajmniej dla mnie, jest logiczne, że jak ktoś planuje forum uczynić popularnym i wiąże z nim jakąś przyszłość to jest świadom tego, że prędzej czy później będzie musiał zainwestować w serwer dedykowany. Jak ktoś traktuje forum jako pretekst aby się pochwalić w klasie przed kolegami, że jest "Adminem forum" i zna się na php, sql i całą resztą skrótów, a tak naprawdę nie wie nic no to sorry...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Linki: phpBB od drugiej strony • Największy zbiór BBCode'ów • Demokracja Bezpośrednia • CleverSoft • Android Now • Haiku po polsku • Miejsca tajemne